tisdag 3 juli 2007

Hat och kärlek

När nu den bruna regeringen inför fler subventioner till samhällets elit tillförs min uppenbarelse en touch av rent hat. (När man blandar mörkblått, grönt och skenheligt vitt blir det uppenbarligen brunt, vad er bildlärare än säger.)Pigor åt överklassen är det senaste tillägget i listan, kärnan i borgarnas politik beskrivs rätt schysst av signaturen "Robin Hood" i dagens Corren:

"Efter att alliansen skurit ner på stödet till arbetslösa och sjuka arbetare så att de ska bli desperata nog att ta vilket illa betalt skitjobb som helst, så införs nu ett nytt bidrag för de rika, för skurning av toalett, klippning av gräsmattan eller skoputsning(!).
De vill tydligen inte betala för vad jobbet egentligen kostar, utan det skall betalas av oss andra skattebetalare, som inte vill eller har råd att ha de där tjänsterna. Så var det med att det skulle ”löna sig att arbeta”, ingen skulle få ”bidrag”, och att man skulle införa valfrihet. Alla arbetare tvingas nu att betala för bidrag till överklassen, för att dessa inte vill betala för vad arbetet kostar."


En till som har uttryckt insikt idag i samma tidning är K Lundgren:
"Ska man döma efter den borgerliga paktens första nio månader i regeringsställning och göra en sammanfattning, så består tydligen paktens politik av att ta så mycket pengar som möjligt från den del av befolkningen som behöver pengar mest, för att ge till den del av befolkningen som behöver pengarna minst!"

Känns gött att vi är många som hatar borgare, till och med i vårt fagra Östergötland där en hel del ministrar stammar ur muf Östergötlands distriktsstyrelse anno 1987 (eller 1989? whatever). Mindre gött är det att vi är minst lika många som mer eller mindre ordagrant kommer att få torka upp skiten efter deras ideologiska skogstokighet.
Sällan gör borgerliga saker mig på bättre humör, men det finns ljus även där: gamla borgerliga saker som Beethoven klingar åtminstone inte falskt. Men att en av snubbens mest kända verk kallas "ödessymfonin" får väl tala för borgerlighetens inneboende problem...

Inga kommentarer: